April 2016 - Integrerede ledelsessystemer - Fødevaresikkerhed og Miljø

Publiceret tirsdag, 19. april 2016, 10:20

I efteråret 2015 udkom den nye ISO 14001:2015. Standarden er omtalt i en tidligere nyheds update som findes her.

En af opdateringerne bevirker at standarden er en overordnet standard - dvs. der lægges vægt på den overordnede struktur i et ledelsessystem som det også kendes fra systemerne til kvalitet og fødevaresikkerhed samt arbejdsmiljøledelse.

Det er derfor oplagt at integrere fødevaresikkerhed og miljøledelse i et og samme system, for at opnå et mere dynamisk ledelsessystem der båder arbejder på tværs i organisationen såvel som i dybden med de konktre problemstillinger.

For at give overblik mellem de forskellige standarder har FoodEfficiency udarbejdet en vejledende krydsreference mellem ISO14001:2015 og aktuelle udgaver af BRC, IFS og ISO22000 FSSC standarderne som kan hentes her.

Team Review

Især ved ændringer - produkter eller processer - anbefales det at der foretages en grunding gennemgang / risikovurdering af hvorledes ændringerne kan påvirke både kvalitet, fødevaresikkerhed, miljø og arbejdsmiljø og der udarbejdes en fælles handleplan for hvorledes disse områder skal styres inden ændringerne træder i kraft.

Ønsker du inspiration til hvordan man kan forbedre integrationen mellem de forskellige standarder eller foretage en samlet QEHS review ved ændringer så kontakt os for en uforpligtende samtale eller læs vores artikel som også er publiceret i Mælkeritidende nr. 9, 2016.

Tilbage til nyhedsoversigt