Fra ISO til Bæredygtighed

Mange virksomheder har igennem årene arbejde med ledelsesystemer baseret på ISO-standarderne som f.eks. kvalitet (ISO 9000 serien), miljø (ISO 14000 serien), arbejdsmiljø (ISO 45000 serien) eller andre ISO ledelsesstandarder.

Derigennem så er I sikkert allerede et godt stykke på vejen til at kunne dokumentere Jeres indsats på klima og bæredygtighedsområdet, bl.a. fordi I er bekendte med; • interessent analyser, lov og kundekrav, • kortlægning, fokusering på væsentlige faktorer og forhold, • kompetencer, roller og ansvar, • krav til leverandører og samarbejdspartnere, samt • rapportering og evaluering af performance.

Det er samme proces der gør sig gældende når man taler om bæredygtighed – kortlægning, styring og rapportering.

Der er mange programmer og standarder man kan lade sig inspirer af eller vælge at følge når man vil strukturere arbejdet med bæredygtighed.

FoodEfficiency anbefaler de kendte og anerkendte programmer så som FN’s Global Compact, de 17 verdensmål samt ISO26000 om Social ansvarlighed, og til kortlægning og rapportering Erhvervsstyrelsens ”Klimakompas” og FN’s Global Reporting Initiative.

Kontakt mig for en uforpligtende snak om hvordan vi kan udvikle Jeres ledelsessystemer til at understøtte og dokumentere en bæredygtig udvikling.