De seneste par år har budt på hændelser vi ikke har kunnet forestille os.

Vi har oplevet forsyningsproblemer på både råvarer og emballager, transport forsinkelser og prisstigninger samt ændringer i forbrugsmønstre og vaner.

Det stiller store krav til virksomheder og deres medarbejderne, til virksomhedens samarbejde med leverandører og kunder, til fleksibilitet og udvikling af de varer og ydelser man leverer - men uden at man går på kompromis med kvalitet og sikkerhed.

Det er derfor vigtigt at have et effektivt fødevaresikkerheds/kvalitetssystem som f.eks. sikrer en; • Godkendelse af nye/alternative råvarer samt opdatering af ingrediensmærkning • At alternative emballager stadig overholder krav til fødevarekontaktmaterialer • Effektiv vurdering af fødevaresvindel når der bliver mangel på en given ingrediens • At der foreligger holdbarhedsanalyser så man om nødvendig kan justere holdbarhed ved ændrede markeds eller transportforhold

Seneste har FVST givet dispensation for krav korrekt mærkning af ingredienser på færdigvar, såfremt man pga. forsyningssvigt skal erstatte en solsikkeolie med anden vegetabilsk olie. Du kan læse mere herom hos Dansk Erhverv.

https://www.danskerhverv.dk/presse-og-nyheder/nyheder/2022/marts/dispensationer-til-markningen-af-fodevarer/

Derudover er vigtigheden af at kende sine forbrug af råvarer og ressourcer blevet endnu vigtigere - både for optimering af planlægning samt prisfastsættelse. En miljøkortlægning eller miljøregnskab kan hjælpe Jer til en bedre forståelse af Jeres forbrug og de muligehder der er for at ændre på disse.

Kontakt os for en en uforpligtende dialog om hvordan miljøregnskab kan blive en kurs for Jeres organisation igennem en turbolent tid.